2013年8月31日 星期六

新生活


原來不知不覺已在Yahoo Blog待了六個年頭.初初都係諗住用來聯絡下知識plus既朋友,搞搞吓就變咗一種習慣.坦白講Yahoo真係我見過最差勁既平台.唔見相又有,發表唔到網誌又有,最慘係管理嗰啲人係完全無視所有問題,連回覆都係電腦自動回,回咗就算.一路都唔走係因為寫咗好多網誌同既有好多Blog友唔捨得.依家終於都執笠,唔到唔搬.


咁究竟要搬去邊呢?搵個幾個但都只係可以放細相.有一個仲居然要限容量,依家都2013年啦.1 Tb限碟都幾乎就來冇得賣,點會仲咁計較架.再繼續留意人地既動向,原來呢度就可以.放個煙火慶祝吓.


現在的企業都向錢看,一冇錢賺就取消所有服務支援.你有甚麼損失真係關人.寫咗六年既網誌恐怕沒有了.就算佢話幫你轉都應該會變晒怪獸.叫做好過冇.又有傳Sony唔再出A-mount相機,啲鏡頭恐怕要攞去賤賣或者填海.Well,世界就係咁,不斷有人和事物消失.其實也不必太堅持話一定要保留.辛辛苦苦將VHS轉成DVD又如何?皇后碼頭冇咗其實大家都係咁生活.網誌會再翻看嗎?(事實上我會).但要消失既始終留唔住.不如向前看吧,過程中Happy咗就最實際,永遠都係用咗冇得消失.舞個龍慶祝新生活吧...............Goggle都話唔定幾時會執架.
張貼留言