2024年7月6日 星期六

圓網球攝影

又有新興運動,賣點係只需好小裝備就可以開檀玩,個網得張枱仔大小小,腳好短,仲可以摺埋,一個袋就可以載走,隨便搵塊平地就玩得.

又係遠到無倫既將軍澳足球中心,原本好好天,突然就來大雨,嗱嗱聲博矇走入比賽隊伍既帳篷避避,而居然有隊伍冒雨比賽,機會難得,角度麻麻都照影.

球賽的規則是二對二,每隊最多掂球三次就要攻網,對方接不到便算贏.

我也不知這是甚麽情況,但我覺得成個人在空中幾得意.

成個場有好多隊同時比賽,可以想像到背景會有幾亂,所以我只影最角落頭的兩隊.

終於影齊四個人喇,她們在場正中位置,但因為放飯小了得多隊先影到背景冇人.

14 則留言:

  1. 圓網球,未見識過,謝分享!

    回覆刪除
  2. 圓網球未聽過,新興運動,謝分享﹗

    回覆刪除
  3. 第一次看知道有呢種球類,多謝分享!

    回覆刪除
  4. 哈!未見過呢樣嘢,都好嘅,香港冇乜地方,呢種運動隨處都可以開枱。

    回覆刪除
    回覆
    1. 哈,再簡單啲可以用個彈啲既波,地下舖塊圓圈布就玩得 :P

      刪除
  5. 是什麼運動?新興的?照片顏色偏淡,是效果嗎?

    回覆刪除
    回覆
    1. 是新興運動,賣點係容易開壇,照片其實可以加飽和度的,不過我見影人想自然啲.

      刪除
  6. Great photos. I don't know this sport, it looks interesting :) I could try it! Thank you for showing these photos :)

    回覆刪除
  7. 圓網球未見過 , 玩法都幾簡單, 其中見到有位男士好似用心口頂球, 像玩足球都幾得意 , 原來男女都啱玩佔位置又唔多 .

    回覆刪除
    回覆
    1. 冇乜限制,用腳都得,不過手梗係靈活得多.

      刪除